این روزها دیگر حضور کسب و کارها در اینترنت به نوعی اجبار تبدیل شده است. تقریبا از بین هر 3 نفر خریدار در دنیا، یک نفر شعبه مغازهها را از جستوجوی آنلاین به دست میآورد. که همین مورد به تنهایی هدف از ساخت سایت در گوگل را برای ما پررنگ میکند!
ساخت سایت در گوگل از چند جهت بسیار ارزشمند محصوب میشود؛ راه اندازی رایگان سایت، جذب کاربران بیشتر، آمار فروش بالاتر و … اگر کسب و کارتان نو پا است یا به هر دلیل نیازتان از یک وبسایت تنها به نمایش گذاشتن اطلاعات جزئی از خودتان به کاربران است، راهنمای کامل و قدم به قدم ساخت سایت در گوگل با Google Sites را تا انتها دنبال کنید.
سایت ساز رایگان گوگل یکی از بخشهای گوگل مای بیزنس است که با هدف شناساندن مشاغل در اینترنت به وجود آمد.
در زمان ساخت سایت در گوگل اطلاعاتی از شما ذخیره میشود که در آینده برای چینش بهتر بلاکها به کمکتان میآید. جدا از بعضی از سفارشی سازیها، سادگی ساخت سایت در گوگل به حدی پیش پا افتاده است که احتمالا خیلی خوب از پسش بر خواهید آمد.
درست است که ساخت سایت در گوگل برای شما هزینهای ندارد، اما میتوانید سایتی را طراحی کنید که از هر لحاظ حرفهای به نظر آید.
سایت ساز گوگل از هر نظر برای کسانی که قصد راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی را دارند مناسب است، حتی کاربران تازه کاری که تا به حال حتی یک وبلاگ هم نداشتهاند. این پلتفرم همه کارها را برای شما انجام میدهد حتی برای پشتیبانگیری هم نیاز به هیچ دانش تخصصی نخواهید داشت.
اما دلایل استفاده از این سرویس رایگان بسیار زیاد است که ما در ادامه به مهمترین آنها خواهیم پرداخت.
تنها ۶۴% از مشاغل نوپا و کوچک دارای وبسایت هستند. و از طرفی دیگر، ۷۰% از خریداران ترجیح میدهند ابتدا سایت آن شرکت را کنترل کنند سپس در مورد خرید تصمیم گیری کنند. این بدین معناست که ۳۶% از کسب و کارها در حال از دست دادن یک پتانسیل ۷۰%ی هستند.
وبسایتها کسب و کارها را بسیار معتبر نشان میدهند. مخصوصا آنهایی که از طراحیهای بروز و حرفهای استفاده کردهاند.ساخت سایت در گوگل تقریبا هیچ زمانی را از شما نمیگیرد و این در حالی است که بیننده تصور میکند ساعتها زمان و میلیونها تومان هزینه برای این وبسایت هزینه شده است.
یکی از مهمترین مشخصههایی که Google Sites را از دیگر رقبا متمایز میکند؛ قابلیت ساخت اتوماتیک سایت میباشد. میتوانید امکانات بیشتر به سایتتان اضافه کنید و یا آنها را تغییر بدهید، اگر اکانت Google My Business دارید، وارد آن شوید و Website option را انتخاب کنید، با کلیک بر روی Website option ساخت سایت در گوگل با قالبی که از پیش تعیین کردهاید به صورت اتوماتیک انجام میشود.
تصور نکنید که سایت ساز رایگان گوگل بدون امکانات است. در حقیقت Google sites تمام امکاناتی که یک سایت ساده به آن نیاز دارد را در اختیارتان میگذارد.
به عنوان مثال، میتوانید چنین امکاناتی را در سایت خود بگنجانید:
علاوه بر اینها Google Sites قابلیت یک ویترین زیبا را به سایت شما اضافه میکند که میتوانید توسط آن؛ مقاله، تصویر و یا استوری برای خود منتشر کنید.
دیگر امکاناتی که کم اهمیت نیستند:
و فرا تر از تمام این امکانات، سایت ساز رایگان گوگل، وبسایت شما را دائما بروزرسانی میکند و برای کاربران موبایل نیز بهینه شده است.
همانطور که میبینید ساخت سایت در گوگل بسیار حرفهای و زیبا در عین حال رایگان است. اما در میان دیگر سایت سازهای مطرح بازار چه جایگاهی دارد؟
Google Sites در سادهترین شکل ممکن یک وبسایت را به شما تحویل میدهد.
یکی از مهمترین نقاط تمایز میان سایت ساز گوگل و دیگر رقبا کاهش زمان طراحی سایت توسط طراح میباشد. میتوانید با تنها چند کلیک عکس دلخواهتان را به صفحه اضافه کنید و از قابلیت آنالیز وبسایت هم بهره ببرید.
یک تفاوت دیگر که همان ابتدا متوجه آن میشوید این است که در طراحی و دیزاین صفحه به شدت محدود هستید و نمیتوانید آن طرحی که در ذهن دارید را پیاده کنید.
با اینکه گوگل امکانات محدودی برای طراحی در اختیارتان میگذارد، اما نتیجه کار میتواند هر کسی را راضی نگه دارد.
برای اینکه از ساخت سایت در گوگل تصوری داشته باشید، بهتر است به سایت Steel Mailbox نگاهی بیاندازید.
اگر بر روی دکمه همبرگر(مِنو) در قسمت بالا سمت چپ کلیک کنید، متوجه میشود که طراح بین انواع منو، منوی کشویی را انتخاب کرده است. یکی دیگر از ایدههای جالب این سایت استفاده از لیست برای نشان دادن دستهبندی محصولات و همچنین درج توضیحی مختصر در کنار آنهاست. این قابلیت به کاربران امکان میدهد که در سریعترین زمان ممکن به محصول مورد نظرشان برسند.
اگر کاربر برروی یکی از آن لینکهای آبی کلیک کند مستقیما به صفحه محصول مورد نظرش هدایت خواهد شد. اما اگر میخواهید وبسایتتان کمی بزرگتر باشد میتوانید صفحات تو در تو نیز بسازید.
وقتی قابلیت صفحات تو در تو را فعال میکنید، احتمالا ممکن است کمی برای سئوی سایتتان مضر باشد، با استفاده از ابزارهای رایگان و پولی تحقیق کلمات کلیدی و با تهیه یک نقشه محتوای بلند مدت میتوانید سئوی سایتتان را نیز تا حد زیادی بهبود ببخشید.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس امروزه مورد استفاده اغلب بلاگرها، مشاغل و فریلنسرها قرار میگیرد. برای شروع طراحی سایت با وردپرس دو گزینه پیش روی شماست: WORDPRESS.com برای خدمات رایگان و WORDPRESS.org برای خدمات غیر رایگان.
بزرگترین تفاوت بین ساخت سایت در گوگل و وردپرس در ساختار صفحه بندی آنهاست، به وسیله وردپرس میتوانید هر تعداد صفحه را با هر مدل طراحی منتشر کنید اما در سایت ساز گوگل شما مجاز به انتخاب یک پوسته هستید و نمیتوانید برای صفحات مختلف طراحیهای متفاوت بکار ببرید.
اما در نسخه غیر رایگان وردپرس امکانات بیشتری در اختیار دارید.
درست است که وردپرس دنیایی از امکانات را در اختیارتان میگذارد، اما فراموش نکنید که برای طراحی سایت به وسیله وردپرس هیچ چیز به صورت اتوماتیک انجام نمیشود و جز به جز صفحه باید طراحی شود.
ویکس نیز یکی دیگر از سایت سازهای مطرح در دنیا بحساب میآید، هرچند که برای استفاده از تمام قابلیتهای آن باید پول پرداخت کنید. شروع با این سایت ساز بسیار ساده است، کافی است وارد سایت ویکس شوید و با اکانت فیسبوک یا گوگل لاگاین کنید.
مانند وردپرس، برای استفاده از تمامی امکانات نیاز است که از نسخه پریموم استفاده کنید. با پرداخت حق عضویت ویکس، به صدها پوسته آماده دسترسی پیدا خواهید کرد، انواع آنالیزورها برایتان فعال خواهند شد و …
ویکس تا به امروز ۵۰۰ پوسته متفاوت در بانک خود ذخیره کرده است، که طراحان به وسیله درگ-اند-دراپ میتوانند آنها را به سلیقه خود شخصی سازی کنند.
از دیگر امکانات سایت ساز ویکس:
ویکس از قابلیت کد کوتاه هم بهره میبرد که توسط آن صاحبین سایت میتوانند از آنالیزورهای مطرح دنیا مانند Google Analytics برای دریافت اطلاعات بیشتر استفاده کنند.
قبل از شروع ساخت سایت در گوگل میبایست اکانت گوگل بیزینس خود را فعال کنید. برای این منظور قدم به قدم طبق مراحل زیر پیش بروید.
۱- به سایت Google’s website builder بروید.
به دنبال دکمه Website بگردید و روی آن کلیک کنید.
۲ – نام کسب و کار خود را وارد کنید و برروی فلش آبی رنگ کلیک کنید.
۳ – دستهبندی کسب و کارتان را وارد کنید.
۴ – موقعیت جغرافیایی را انتخاب کنید.
حال زمان این رسیده است تا آدرس شعب فیزیکی را وارد سایتتان کنید (در صورت نیاز) اگر کسب و کار شما به شکل فیزیکی هم در حال سرویس رسانی است گزینه Yes. I want it to appear on my website را انتخاب کنید، ولی اگر غیر از این است بر روی گزینه No, I prefer not to کلیک کنید.
۵ – اگر خدمات شما شامل ارسال و خدمات است این گزینه را انتخاب کنید.
اگر سایت شما فروشگاهی است یا ارائه دهنده سرویسهای حضوری هستید از این قابلیت استفاده کنید. در غیر این صورت ادامه دهید.
۶ – انتخاب شهر.
۷ – اضافه کردن شماره تماس.
۸ – اضافه کردن آدرس به همراه کشور و کد پستی.
۹ – احراز هویت حساب کاربری.
با کلیک بر روی گزینه Home، که اولین گزینه منو میباشد میتوانی به دنبال لینک احراز هویس باشد.
با اتمام مراحل فوق اکنون آماده این تا ساخت سایت در گوگل را شروع کنید.
بعد از اینکه اکانت Google My Business خود را راه اندازی کردید، با کلیک بر روی گزینه website وارد پنل شوید و شخصی سازی را شروع کنید.
در لیست سمت چپ کارهایی که در حال حاظر میتوانید انجام دهید به ترتیب اولویت لیست شده است، مانند؛ اضافه کردن تصویر، متن، پوسته و …
اگر برای بار اول است که با داشبورد ساخت سایت در گوگل روبرو میشوید، توصیه میکنم برای آشنایی بیشتر مقداری زمان برای شناخت بهتر امکانات، تنظیمات و قابلیتها بگذارید.
اما به طور کلی در صفحه اصلی میتوانید این کارها را انجام دهید:
اگر کمی بیشتر بگردید میتوانید پوستهها را پیدا کنید، یک پوسته مناسب کارتان پیدا کنید، تصاویرتان را آپلود کنید و متنها را یک به یک جا گذاری کنید، در نهایت فراموش هم نکنید که برای مقالاتتان دسته بندی مشخص کنید تا هم کاربران و هم رباتهای موتورهای جستوجو بتوانند راحتتر در سایتتان جستوجو کنند.
برای ساخت سایت در گوگل مراحل زیر را یک به یک و به نوبت انجام دهید:
۱ – انتخاب پوسته: برای شخصی سازی، اولین کار انتخاب پوسته مناسب است. صدها پوسته متفاوت برای شما آماده شده است، آنها را با دقت مشاهده کنید و سایت خود را درون آنها تصور کنید و در نهایت هرکدام نزدیکتر به ایده شما بود همان را انتخاب کنید.
۲ – اضافه کردن تصویر: برای اضافه کردن تصویر کافی است از گوشه بالا سمت راست در قسمت تصاویر، تصویر مورد نظرتان را به وسیله درگ-اند-دراپ به صفحه سایتتان بیاورید، یا از کامپیوترتان یک تصویر را انتخاب کنید.
۳ – ویرایش: با کلیک برروی دکمه آبی رنگ Edit در زیر تصاویر میتوانید آن را ویرایش کنید.
۴ – تنظیمات اضافه: با کلیک بر روی دکمه More میتوانید تنظیمات صفحه را بروزرسانی کنید و یا مقاله را منتشر کنید.
همین! شخصی سازی سایت در گوگل به پایان رسید، اکنون زمان این است که به صندلی خود تکیه بزنید و خود را برای مشتریهای جدید آماده کنید.
وجود شناسهای دیجیتال مانند سایت، اینروزها به امری اجتناب ناپذیر برای تمامی کسب و کارها تبدیل شده است. تصور کنید چه سودی از دست میرود اگر مشتریان احتمالی نتوانند شما را در بین نتایج گوگل پیدا کنند!
اما خوشبختانه راه اندازی یک سایت مانند گذشته دیگر نیازمند هزینه، تخصص و زمان زیاد نمیباشد. شما میتوانید با ساخت سایت در گوگل، تنها در چند مرحله وب سایتی جدید و با طراحی قابل قبول ارائه دهید.
© هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.